Úžasné zemáky (brambory). Neboli sněhové bochánky. Jak kdo chce:) Ale určitě vyzkoušejte.

Potřebné ingredience
Těsto: 2 žloutky, 20 dkg hladké mouky, 10 dkg ml. cukru, 1 vanilkový cukr, 3 - 4 lžíce smetany nebo mléka, citrónová kůra, lžička sody (může být i prášek do pečiva)...........................................................................
Sníh: 2 bílky, 12 dkg mletého cukru. .........................................................................................................
Dále: trochu mléka, rumu
Postup přípravy
Upečená ještě horká kolečka vyjmeme z plechu a vydlabeme prostředek (ten si necháme, budeme ho potřebovat). Vykrajujte nožem, jde to krásně. Kolečka necháme vychladnout. Vydlabané drobky rozdrtíme na drobno.
Vyšleháme si sníh z bílků a cukru ve vodní lázni. Sněhem plníme kolečka, vždy spojíme dvě kolečka k sobě.
Připravíme si misku s mlékem a rumem. Do této misky budeme zemáky namáčet (jen chviličku, aby uplně nenavlhly) a hned je obalíme v drobinkách, které jsme si odložili stranou.
Recept mám od své babičky. Je to opravdu moc dobré, určitě vyzkoušejte. Z této dávky jsem udělala 17 zemáčků!!

Hotové těsto, nachystáno na odpočinek.

Již vykrajená kolečka, která jdou přímo do trouby.

Právě vytažené z trouby.

Ještě horké! Vydlabeme prostředek.

Zemáky slepíme sněhem z bílků. Připravíme si misku s mlékem a rumem a druhou misku s drobinkami. Nejprve namáčíme v mléce s rumem a pak rychle vyválíme v drobinkách.

Už hotové na plechu. Z jedné dávky výjde asi 17 zemáků. Záleží jak velké zemáky chcete:)

Tady už je půlka snězená:) Moc dobré, určitě vyzkoušejte.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu






























































































